ΜΠΑΡΑ

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

1ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3x3 B.C. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ACADEMY

  1ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2018 


Αγαπητοί γονείς,
Λίγο πριν την έναρξη του 1ου εσωτερικού τουρνουά μπάσκετ, σας ενημερώνουμε σε ορισμένα θέματα που σχετίζονται με αυτό, ζητώντας ταυτόχρονα και την βοήθεια σας, ώστε να επιτύχουμε τον κοινό μας όπως πιστεύουμε στόχο, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία διεξαγωγής του.
Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 26-27 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου (πρωϊνές ώρες Σάββατο 09:00-12:00 & Κυριακή 10:30-12:00) με δικαίωμα συμμετοχής να έχουν όλα τα  παιδία του Συλλόγου μας, της ακαδημίας Μπάσκετ ¨Τα Πρώτα Αστέρια¨  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και όποιο άλλο παιδί επιθυμεί εκτός των παραπάνω αφού πρώτα δηλώση συμμετοχή.
ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ (3) ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ, ΩΣ ΕΞΗΣ:
Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από έναν παίκτη γεννηθέντες 2006-2007 το ένα group δυναμικότητας, και από έναν παίκτη γεννηθέντες 2008-2009-2010 το άλλο group, χωρισμένα ισοδύναμα σε  ομάδες σε δύο ομίλους που θα αγωνίζονται μεταξύ τους κρατώντας βαθμολογία. Στην συνέχεια θα έχουμε την φάση των χιαστή όπου θα παίξουν ο 1ος  με τον 8ο , ο 2ος με τον 7ο του ομίλου κ.ο.κ. Στην τελική φάση θα έχουμε τις νικήτριες ομάδες όπου θα αναμετρηθούν εκ νέου για ανάδειξη της τελικής κατάταξης με ταυτόχρονη διεξαγωγή των ομάδων που έχασαν στη φάση των χιαστή δημιουργώντας έναν άλλο όμιλο για να συμπληρωθεί η κατάταξη.

ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ:
·    Τους αγώνες διαιτητεύει ο προπονητής της ακαδημίας με οδηγό την εκμάθηση των κανονισμών και την καλή συμπεριφορά των αθλητών σε αγωνιστικές καταστάσεις.
·                Κάποιοι κανονισμοί αγώνων τροποποιήθηκαν σε ορισμένα σημεία, ώστε να προσαρμοστούν στις δυνατότητες των παιδιών.
   
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΑΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1     Φροντίζετε τα παιδιά να είναι παρόντα 15 λεπτά πριν τους αγώνες και να έρχονται σε όλους τους αγώνες ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο ομάδες να αγωνίζονται με 2 αθλητές ή να μην συμπληρώνουν 2άδα και να μηδενίζονται.
Η συμμετοχή σε αυτούς ειδικά τους αγώνες, είναι καθρέφτης και κριτήριο της προσπάθειας κάθε παιδιού για μια ολόκληρη χρονιά.
2       Μην ασχοληθείτε με την διαιτησία για κανέναν λόγο κατα την  διάρκεια των αγώνων, αλλά και μετά, πολύ περισσότερο μπροστά στα παιδιά.
3      Μην δίνετε στα παιδιά τεχνικές οδηγίες είτε στο σπίτι, είτε την ώρα του αγώνα.
4    Εμφανίσεις: Όλα τα παιδιά θα πρέπει να  φορούν τα κίτρινα μπλουζάκια του συλλόγου. Οι αθλητές που έχουν εμφανίσεις της ομάδας, θα αγωνίζονται με αυτές. Δεν θα επιτραπεί συμμετοχή με παντελόνι φόρμας, ή με σορτσάκι διαφόρων χρωμάτων. Τα παιδιά φορούν υποχρεωτικά σορτσάκι χρώματος κίτρινο.
Αν κάποια ομάδα επιθυμεί μπορεί να επιβαρυνθεί με το κόστος για την αγορά στολής που θα είναι μόνο για τους αγώνες.
Σημείωση: Κατά την διάρκεια του Ιουνίου, προπονήσεις  θα γίνονται μέχρι της 31/6/2018.
Το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων όπως και οι ώρες διεξαγωγείς των αγώνων θα ανακοινώθουν μετά την ολοκλήρωση των συμμετοχών των αθλητών. Η ανακοινώσεις θα αναρτηθούν στην σελίδα της ακαδημίας www.1asteriakeratsiniou.blogspot.gr/.


Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κος ΜΑΡΔΑΣ.

Οι επισημοι κανονισμοι της FIBA 3×3!!

Αλλαγές στους κανονισμούς του 3×3 – μέγεθος μπάλας, ατομικά και ομαδικά foul!Οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA ισχύουν και για το αγώνισμα του 3×3, οι περιπτώσεις που υπάρχει διαφοροποίηση αναφέρονται παρακάτω:

 • Άρθρο 1: Γήπεδο και μπάλα.
  Το παιχνίδι εξελίσσεται στο μισό γήπεδο της καλαθοσφαίρισης, σε ένα καλάθι. Η μπάλα του 3×3 για όλες τις κατηγορίες είναι μεγέθους 6.
 • Άρθρο 2: Ομάδες.
  Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις (4) παίκτες, τρεις (3) παίκτες που αγωνίζονται και έναν (1) αναπληρωματικό.
 • Άρθρο 3: Ξεκίνημα του παιχνιδιού.
  3.1 Το παιχνίδι ξεκινά με ένα flip coin, όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα κερδίζει και την κατοχή της μπάλας είτε στην αρχή του παιχνιδιού είτε στην ενδεχόμενη παράταση.
  3.2 Το παιχνίδι ξεκινάει υποχρεωτικά με 3 αθλητές ανά ομάδα.
 • Άρθρο 4: Σκοράρισμα.
  4.1 Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται μέσα από την γραμμή του τρίποντου μετράει για ένα (1) πόντο.
  4.2 Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται έξω από την γραμμή του τρίποντου μετράει για δυο (2) πόντους.
  4.3 Κάθε εύστοχη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.
 • Άρθρο 5: Διάρκεια παιχνιδιού / Νικήτρια ομάδα αγώνα.
  5.1 Η κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι ως εξής:
  Μια (1) περίοδος των δέκα (10) λεπτών. Ο χρόνος σταματάει κάθε φορά που η μπάλα είναι «νεκρή» και κατά την διάρκεια των ελευθέρων βολών. Ο χρόνος ξεκινάει με την πρώτη επαφή της επίθεσης μετά το check ball από την άμυνα. Δεν υπάρχουν επαναφορές.
  5.2 Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει 21 πόντους ή περισσότερους κερδίζει αυτόματα τον αγώνα ακόμα και πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια. Αυτό ισχύει μόνο για την κανονική διάρκεια και όχι για ενδεχόμενη παράταση.
  5.3 Εάν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο στην λήξη της κανονικής διάρκειας μια επιπλέον περίοδος θα παιχτεί. Θα υπάρξει ένα διάλλειμα του ενός (1) λεπτού πριν ξεκινήσει η παράταση. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει δυο (2) πόντους στην παράταση κερδίζει τον αγώνα.
  5.4. Μια ομάδα θα χάσει τον αγώνα με μηδενισμό, εάν δεν παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη ώρα, στο προγραμματισμένο γήπεδο, με τρεις (3) αθλητές έτοιμους να αγωνιστούν.
 • Άρθρο 6: Foul / Ελεύθερες βολές.
  6.1 Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων (fouls) μόλις διαπράξει το 6ο ομαδικό σφάλμα. Όταν μια ομάδα ξεπεράσει τα 9 fouls, το κάθε foul θεωρείται ως τεχνική ποινή.
  6.2. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), μέσα από την γραμμή του τρίποντου δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή.6.3 Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), έξω από την γραμμή του τρίποντου δίνονται δυο (2) ελεύθερες βολές.
  6.4 Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA) συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.
  6.5 Τα ομαδικά fouls 7, 8 και 9 τιμωρούνται με 2 ελεύθερες βολές. Από το 10 ομαδικό foul και μετά όπως και στα αντιαθλητικά και στις τεχνικές ποινές δίνονται 2 ελεύθερες βολές και κατοχή της μπάλας. Αυτό ισχύει και για τα άρθρα 6.3, 6.3 και 6.5.
  6.6. Η κατοχή σε αυτές τις περιπτώσεις (fouls) ξεκινάει με check ball από την κορυφή του τριπόντου.
 • Άρθρο 7: Καθυστέρηση.
  7.1 Η καθυστέρηση εκδήλωσης επίθεσης είναι παράβαση των κανονισμών. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επιθετική της ενέργεια σε χρόνο δώδεκα (12) δευτερολέπτων, αλλιώς αλλάζει η κατοχή της μπάλας.
 • Άρθρο 8: Πως παίζεται η μπάλα.
  8.1 Μετά από επίτευξη καλαθιού:
  Μετά από καλάθι, η μπάλα αλλάζει κατοχή. Παίκτης από την ομάδα που δέχθηκε το καλάθι πρέπει να βγει από την γραμμή του τρίποντου είτε με πάσα σε παίκτη έξω από την γραμμή είτε με ντρίμπλα. Η μπάλα πρέπει να παιχτεί απευθείας μετά το καλάθι, χωρίς επαναφορά από την τελική ή τις πλάγιες γραμμές. Η αμυνόμενη ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα, μόνο στον χώρο που ορίζει η no charging area (ημικύκλιο κάτω από το καλάθι). Οι πρώτες πάσες μπορούν να παιχτούν άμυνα κανονικά.
  8.2 Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης καλαθιού:
  Εάν ακολουθήσει επιθετικό ριμπάουντ, η επιτιθέμενη ομάδα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια της για σκοράρισμα.
  Εάν ακολουθήσει αμυντικό ριμπάουντ, η αμυνόμενη ομάδα πρέπει να βγάλει την μπάλα έξω από την γραμμή του τρίποντου.
  8.3 Μετά από κλέψιμο, λάθος κ.α. η μπάλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει εκτός από την γραμμή του τρίποντου
  8.4 Σε κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής κατοχής εκτός από επιτυχημένο καλάθι (π.χ. βήματα), η αλλαγή της μπάλας γίνεται από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο στην κορυφή του τρίποντου και όχι με επαναφορά από τις πλάγιες ή την τελική γραμμή.
  8.5 Ένας παίκτης θεωρείται εκτός τρίποντου όταν και τα δυο του πόδια είναι εκτός γραμμής.
  8.6 Σε κάθε περίπτωση jump ball η μπάλα πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα.
 • Άρθρο 9: Αλλαγές.
  Οι αλλαγές επιτρέπονται από οποιοδήποτε ομάδα όταν ο χρόνος είναι νεκρός, πριν το check ball. Δεν χρειάζεται άδεια από την γραμματεία ή τον διαιτητή.
 • Άρθρο 10: Time outs.
  Κάθε ομάδα δικαιούται από ένα (1) time out των 30”.
 • Άρθρο 11: Βαθμολόγηση ομάδων.
  Εάν δυο ομάδες ισοβαθμήσουν ακολουθούμε ένα βήμα την φορά για να λύσουμε την ισοβαθμία.Περισσότερες νίκες 
  Μεταξύ τους αποτέλεσμα
  Καλύτερος μέσος όρος στην επίθεση
  Εάν οι ομάδες εξακολουθούν να ισοβαθμούν, η ομάδα με τους περισσότερους πόντους στην βαθμολογία του 3x3planets κερδίζει την ισοβαθμία
 • Άρθρο 12: Αποβολή παικτών.
  Ένας παίκτης, ο οποίος διαπράττει δυο αντιαθλητικά foul στο ίδιο παιχνίδι αποβάλλεται από τον διαιτητή από το παιχνίδι. Επίσης η διοργανώτρια αρχή μπορεί να αποβάλλει αθλητές για πράξεις βίας, για προφορική ή φυσική επιθετικότητα. Οι διοργανωτές μπορούν επίσης να αποβάλλουν ολόκληρη την ομάδα από την διοργάνωση σε περίπτωση που συμβάλλουν στην παραπάνω συμπεριφορά συμπαίκτη τους ή δεν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου