ΜΠΑΡΑ

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Το σχόλιο του αγώνα

       Περνώντας ήδη και την 4η αγωνιστική η ομάδα παραμένει χωρίς νίκη , με τέσσερις εμφανίσεις που μας έχουν αφήσει  την πίκρα ότι κάτι δεν γίνετε καλά και προφανώς κάτι, που επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα.
Δυστυχώς για ακόμη ένα παιχνίδι η επιθετική μας συγκομιδή ήταν για τα επίπεδα εφηβικών πρωταθλημάτων , εδώ όμως θα ήθελα να σταθώ στην αγωνιστική  ανυπαρξία αρκετών παικτών τα προηγούμενα χρόνια.
Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία του πράγματος και στους λόγους που με έκαναν να ασχοληθώ με αυτήν την προσπάθεια. Η προσπάθεια που καταβάλετε σε όλες τις προπονήσεις εδώ και ενάμιση χρόνο είναι πραγματικά σεβαστή από όλα τα παιδιά που συνεργάστηκα και πέρυσι αλλά και φέτος. Η απόδοση όμως έχει να κάνει με την όρεξη ,την διάθεση , την προσήλωση , την αποφασιστικότητα , την συγκέντρωση , την ομαδικότητα , τον σεβασμό ,  και όλες αυτές τις έννοιες που αναγάγουν το εφ  αγωνίζεσθαι και που σου δίνουν αρκετές φορές τους καρπούς της νίκης. Αρκετά παιδιά  για διάφορους λόγους απομακρύνονται από τα γήπεδα έπειτα από τα παιδικά και τα εφηβικά πρωταθλήματα όχι γιατί ήταν κακοί παίκτες αλλά γιατί αυτοί που κόπτονται για το καλό του αθλήματος αποφασίζουν οτί δεν κάνουν να επανδρώσουν τις ανδρικές ομάδες ή δεν μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη του αθλήματος ή και ακόμη κάποιοι μεγάλοι προπονητές στην Δ´ ΕΣΚΑΝΑ θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Δεν θέλω να πλατιάσω περισσότερο ούτε να αποδώσω ευθύνες, απλά να αναφέρω ότι η προσπάθεια μετράει αν το αποτέλεσμα με ικανοποιεί και με γεμίζει δίνωντας μου την αίσθηση ότι η προσπάθεια μου βοηθάει των συμπαίκτη μου, των συναθλητή μου. Η νίκη είναι ένα αποτέλεσμα που συνδιάζει την προσπάθεια με την ικανότητα χωρίς όμως να σημαίνει την δικαίωση των προσπαθειών. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία  να προσπαθήσουμε για τις έννοιες που θα μας κάνουν να έχουμε ένα όμορφο βράδυ.


     ΜΑΡΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΙΚΟΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου